Trusa supravietuire SOS din kitul de cutremur

Trusa de supravietuire la cutremur trebuie sa includa cel putin un kit cu unelte multifunctionale. Trusa de supravietuire la cutremur este incompleta fara cateva unelte necesare in situatii speciale. Trusa SOS trebuie sa fie pastrata intr-o cutie speciala care sa fie de culoare rosie si sa fie cu inscrisuri vizibile: fie cruce rosie sau cruce alba pe fond rosu fie indicativul SOS. Cutia trebuie sa se inchida ermetic pentru a proteja elementele din interiorul sau: amnarul si busola trebuie ferite de umezeala.

Kitul de cutremur contine obligatoriu cel putin un mini-briceag sau un multitool. Trusa de supravietuire SOS maximala include cateva elemente principale printre acestea aflandu-se un multitool briceag cu mini-patent (inclusiv cu dinti pentru taiat sarme), lama, mini surubelnita, desfacator de sticle si conserve, minilanterna. Lama briceagului este esentiala, la fel desfacatorul de conserve.

Fluierul de cutremur

Fluierul cu mesaj in elFluierul cu spatiu ermetic pentru mesaje (bilet scris cu informatii importante) sau fluierul cu busola si termometru trebuie de asemenea sa se afle in trusa SOS. O busola este la fel necesara in acest kit SOS pentru cutremur (in situatia in care kitul SOS nu contine un fluier cu busola).Fluieru de cutremur cu compartiment special pentru mesaje este esential nu doar pentru semnalizarea pozitiei (prin fluierat) ci si prin mesajul pe care il contine in compartimentul etans. Compartimentul etans contine un biletel cu informatii importante. Mesajul din fluierul cu spatiu ermetic poate indica eventuale boli de care suferiti, alergii la anumite medicamente, numere de telefon ale apropiatilor, grupa sangvina si RH-ul.

Fluierul care iti salveaza viataMesajul din fluier este esential cand suferiti de anumite boli sau aveti alergii la anumite medicamente. Cei care o sa va gaseasca vor gasi si fluierul si sunt antrenati, pregatiti pentru a cunoaste acest tip de fluier. Spatiul ermetic din interiorul fluierului de supravietuire este izolat la umezeala si protejeaza biletelul cu informatiile pretioase pentru viata dumneavoastra. Daca aveti de exemplu o grupa sangvina rara este important sa mentionati in biletel acest lucru. La fel, daca aveti alergii majore la anumite antibiotice sau alte medicatii. Un numar de telefon al unei persoane apropiate este la fel de important. Totul poate fi scris pe un biletel care se ruleaza si se introduce in interiorul fluierului cu compartiment etans.

Cardul multifunctional

Cardul multifunctional trebuie de asemenea sa fie incus in trusa de supravietuire la cutrtemur in kitul SOS fie cel maximal fie cel necesar. Prin functiile sale cardul multifunctional reprezinta o unealta nu doar utila ci si necesara in situatii speciale. Un card multifunctional poate avea si rolul unui mini-briceag multifunctional prin dispozitivele pe care le cuprinde.

Chiar si trusele de cutremur minimale trebuie sa contina un card multifunctional (multitool) extrem de util in situatii speciale. Cardul multifonctional include intre 7 si 15 utilitati de la desfacator de conserve, lama si lama fierastrau, chei fixe pentru desfacerea suruburilor etc. Trusele de cutremur promovate de kit-cutremur.ro includ toate un card multifunctional.

Lant multifunctional cutremur

Lant multifunctional trusa cutremurUn element inclus in trusa de supravietuire SOS maximala este lantul cu inelele de metal aflate la cele doua capete. Este o unealta necesara in situatia in care trebuie sa transportati ceva in spatii inguste prin atasarea de corp, in situatia in care trebuie sa intindeti o coarda sau sa incolaciti o coarda de un punct de sustinere, in situatia in care doriti sa prindeti ceva la o anumita inaltime pentru a feri acel obiect de umezeala sau de rozatoare.

Important: sunt trei modele de kituri SOS. Fiecare are o componenţă diferită dar elementele de bază se regăsesc în fiecare dintre aceste modele. Unele kituri au de exemplu acest fir fierăstrău altele în locul acestuia au alte elemente necesare.

Lantul multifunctional si-a dovedit deja utilitatea in toate trusele de supravietuire utilizate de armata elevetiana. Un lant multifonctional are o multitudine de utilitati multe dintre ele fiind esentiale pentru supravietuirea in conditii speciale.

Lantul multifunctional (wire saw) poate fi utilizat si pentru a taia bucati din lemn, utilizandu-l ca pe un fierastrau asa cum puteti vedea in clipurile video ce insotesc aceste explicatii. Acest lant poate fi utilizat la taiat craci de lemn dar poate fi transformat si intr-un fierastrau. Cu ajutorul lui puteti face rost de bucati de lemn pentru a aprinde focul sau, de ce nu, pentru a va face un arc sau pentru a va construi un adapost in natura.

Amnarul din trusa de cutremur

Amnar foc trusa supravietuireKitul SOS pentru cutremur poate contine si un amnar. Cu ajutorul celor doua componente ale amnarului puteti aprinde un foc in orice conditii. Chiar daca vi s-au umezit chibriturile din trusa de supravietuire la cutremur acest amnar va ajuta sa faceti un foc pentru a va incalzi.

Pentru a aprinde focul cu ajutorul amnarului aveti nevoie de hartie, fan si vreascuri. Puteti aprinde focul cu ajutorul amnarului din trusa de cutremur fara ajutorul chibriturilor. Bineinteles ca trusa de cutremur include si chibrituri dar ce va faceti daca au fost umezite sau daca s-au terminat? Amnarul este util permanent si puteti sa il purtati cu dumneavoastra ca unealta importanta pentru supravietuire in caz de cutremur sau calamitati. Amnar si cremene: esentiale pentru supravietuire in orice conditii.

Amnarul din trusele de supravietuire la cutremur promovate de kit-cutremur.ro pot sustine intre 2000 si 2500 de aprinderi. Amnarul vine insotit de cremene si cele doua aduc scaanteile necesare pentru aprinderea unui foc.

Trusa de cutremur

Indiferent de complexitatea ei, trusa de cutremur trebuie sa contina „cutia SOS” cu mini-uneltele necesare: briceag multifunctional, card multifunctional, fluier, busola. Fara aceste elemente orice trusa de cutremur nu este doar incompleta ci nefunctionala, chiar inutila. Pretul trusei de cutremur variaza in functie de complexitatea elementelor pe care le contine. Dar orice pret trusa cutremur trebuie sa acopere un minim necesar pentru kitul de supravietuire.

Kitul SOS de cutremur reprezinta in sine o mini-trusa de supravietuire la cutremur prin continutul sau. Alaturi de trusa medicala acest kit SOS reprezinta principalele elemente ale trusei de supravietuire. Kitul SOS de cutremur la fel ca trusa medicala pot fi esentiale sau maximale fuctie de elementele incluse.

Kit cutremur SOS
  • Trusa cutremur SOS
5

Kit SOS cutremur

Kitul de cutremur trebuie sa contina neaparat o trusa SOS. Trusa de supravietuire la cutremur este incompleta fara cateva unelte necesare in situatii speciale. Trusa SOS trebuie sa fie pastrata intr-o cutie speciala care sa fie de culoare rosie si sa fie cu inscrisuri vizibile: fie cruce rosie sau cruce alba pe fond rosu fie indicativul SOS.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Facebook

Aici>> Formular comanda trusa