Lipsă

Trusă supravieţuire la cutremur maximală

Kit de supravietuire la cutremur ce contine urmatoarea trusa completa cu elemente si componente esentiale. Pentru informatii si pret utilizati formularul de contact. Trusa de supravietuire maximala are un pret de 698 lei (fără transport).Pentru comenzi utilizati formularul de contact: specificati tipul de trusă de supravieţuire dorit, adresa completă (inclusiv cod poştal), număr de telefon.

Este probabil cea mai complexa trusa de supravietuire la cutremur de pe piata. Puteti verifica acest adevar nu doar prin compunerea trusei ci si prin absolut toate recomandarile nationale si internationale pentru specificatiile si elementele ce trebuie incluse intr-o trusa de supravietuire la cutremur.

Kitul de supravietuire la cutremur aflat la vanzare include in pachetul maximal urmatoarele componente incluse intr-o singura geanta marcata specific si usor de transportat.

Compunere trusa supravietuire

1) Geanta:

 • Material: rezistent la umiditate
 • Dimensiune: 28 x 19x 20cm
 • Culoare ROSIE cu marcaj de identificare PRIM AJUTOR şi cu benzi reflectorizante.

2) Cutie metalica rezistenta KIT SOS maximal ce include:

Card multifunctional, fluier cu compartiment etans pentru bilet SOS, mini-busola, fir supravietuire cu inele si sarma fierastrau, minibriceag cu minipatent, taietor sarma (si minilanterna),  minicutit cu desfacator sticle si conserve, mini-lanterna led, tirbuson, minibusola, amnar (sau tirbuşon)*. Pentru mai multe informatii despre acest kit special SOS in cutie metalica accesati kit-cutremur.ro. Biletul ce trebui intorodus (după completare) în mini-lanternă îl aveţi în trusă alături de ghidul de supravieţuire la cutremur.

Important: in acest kit aveti un fluier special. Il desfaceti (desurubati) si in interior introduceti un biletel cu informatii importante despre posesorul trusei de supravietuire. Un biletel pe care il rulati si apoi il introduceti in compartimentul interior special.

3) Kit prim ajutor medical varianta maximala:

– Pachet-geanta de culoare rosie, material impermeabil fermoar cu doua chei, sistem de agatare si sistem de prindere la centura.

– Kitul de prim ajutor maximal include 120 de elemente, componente si piese esentiale pentru primul ajutor plus aspirina si paracetamol (periodic aceste medicamente de prim uz trebuie reinnoite). Cele 120 de elemente cuprind de la pansament, foarfeca, ace de prindere, mini-garou, bandaj rapid, leucoplast, bandaj triangular, betisoare sterile, penseta, elemente medicale de prim ajutor si pana la cateva pastile medicale de prima asistenta.

– Geanta waterproof poate fi agatata (are gaică) sau poate fi ataşată la centură (are bretea pentru curea) ceea ce o face practică, uşor de accesat.

4) Lanterna led alimentata cu baterii:

 • Lanterna are carlig de agatare dar si magnet pentru prinderea pe un plafon metalic.
 • Lanterna are doua optiuni diferite: 24 de leduri de plafon, iluminare de urgenta sau mini-lanterna laterala cu 3 led-uri. Toate led-urile sunt cu lupa si lumina lor este amplificata. Consumul este redus – Alimentare: 3 baterii R3. Un singur buton cu doua comenzi: lanterna de plafon sau lanterna de urmarire.
 • Aceasta lanterna a fost verificata pentru misiuni speciale de armata elvetiana in operatiuni de salvare si interventie. Lanterna asigura iluminatul in conditii speciale de vreme si de temperatura.
 • Pentru această lanternă aveţi în kitul de cutremur şi un set de baterii AAA.

5) Aparat de radio – tranzistor.

Un aparat de radio analogic, simplu si dedicat pentru orice conditii de supravietuire. Un aparat de radio ce functioneaza cu baterii, un aparat de radio cu consum redus. Aparat de radio FM si AM necesar, indicat, obligatoriu intr-o trusa de supravietuire la cutremur.

 

6) Lanterna cu dinam

O lanterna dedicate situatiilor de criza si de supravietuire. O lanterna speciala ce se incarca doar prin presarea unui buton. Lanterna cu led ce nu are nevoie de baterii. Lanterna cu dinam poate fi utilizata oricand si oriunde fara a avea nevoie de baterii. Lanterna cu dinam este esenţială pentru a asigura lumina necesară în orice condiţii fiind independentă datorită dinamului. Chiar dacă se consumă bateriile din trusă, această lanternă va funcţiona pe baza dinamului. O lanterna extrem de utila si eficienta. Nu are nevoie de baterii. O lanterna pe care o puteti folosi in orice conditii find alimentata de dinamul intern. Pur si simpu apasati pe butonul de dinam si lanterna se incarca.

7) Briceag multifunctional cu multiple dispozitive

 • Un briceag unic ce dubleaza mini-briceagul din kitul SOS. Un briceag extrem de util in orice situatie de criza, o unealta multifunctionala ce nu trebuie sa lipseasca din trusa de supravietuire la cutremur.
 • Un briceag ce este de tipul celor folosite de armata elveţiană.

8) Gel antiseptic

Un gel esential in situatii de criza. Va puteti curata pe maini si il puteti utiliza chiar la dezinfectarea unor zone de piele.

9) Set baterii R6 (baterii AA). Aceste baterii sunt destinate utilizării pentru echipamentele din trusă. La interval de trei ani recomandăm să înlocuiţi bateriile cu altele noi. Dacă trusa este ţinută într-un mediu rece bateriile trebuie schimbate la interval de 2 ani. Temperaturile scăzute afectează în timp calitatea bateriilor.

10) Fluier cu busola si termometru

Un fluier special extrem de util. Un fluier ce contine atat fluierul specific esential pentru trusa de supravietuire dar si o busola cat si un termometru. Un fluier cu snur pentru agatat de gat. Un fluier pe care trebuie sa il aveti alaturi de dv. Si sa il purtati tot timpul dupa cutremur sau in situatii special de supravietuire.

Nu uitati ca tot in aceasta trusa mai aveti un fluier in kitul SOS. În situaţia în care trusa deserveşte mai multe persoane este recomandat ca după „punerea în funcţiune” a kitului de cutremur fluierele să fie ţinute de persoane diferite. Astfel fluierul cu busolă să fie ţinut de persoana care gestionează perioada de supravieţuire post cutremur şi cel de-al doilea fluier (cel din metal) să fie ţinut de o altă persoană din familie.

11) Ghidul de comportament in caz de cutremur

Este un document esential pe care trebuie sa il aveti la indemana. Ghidul este inclus in trusa de cutremur construita de noi.

In interiorul ghidului de cutremur veti gasi trei (3) documente: fisa cu informaţii esentiale, ghidul, alfabetul morse. Consultati si completati aceste documente care trebuie sa ramana in kitul de supravietuire la cutremur.

Alaturi de ghidul de supravietuire la cutremur veti gasi si alfabetul morse. Nu stiti cand aveti nevoie de el in situatii special.

12) Lumanare medie

Lumanarea este importanta pentru intretinerea focului si nu numai.

13) Pachet cu chibrituri

2 pachete cu chibrituri. Alaturi de elementele din kitul SOS pachetele cu chibrituri sunt importante intr-o trusa de supravietuire.

14) Alfabetul Morse şi fisa pentru fluier

Aceste doua documente insotesc ghidul de supravietuire in caz de cutremur pe care il primiti in trusa. Alfabetul Morse va poate ajuta sa comunicati cu exteriorul daca sunteti blocati in interiorul unei cladiri. Pe biletel treceti eventualele probleme de sanatate si grupa sanguina. Biletelul se poate rula si introduce in interiorul fluierului din kit-ul SOS.

15) Incarcator cu dinam

Un incarcator pentru telefonul mobil cu dinam. Situat de asemenea la indemana in trusa de urgenta. Va puteti incarca oricand telefonul sau orice se alimenteaza prin USB dand la manivela dinamului.

Este un dinam ce va asigura oriunde si in orice condiţii o sursa de tensiune pentru a incarca orice dispozitiv conectat la mufa de tip USB a acestui mini-aparat. Încărcătorul de tip dinam asigura o tensiune de încărcare în situaţii de criză. Dinamul, într-o cutiuţă modernă, furnizează tenisunea necesară printr-o ieşire de tip „port USB”.

Încărcătorul tip dinam vă asigură posibilitatea de a încărca telefonul mobil sau alte dispozitive cu cu acumulator care se încarcă prin conectare de dip USB de 5 volţi. Astfel aveţo independenţă totală pentru încărcarea telefonlului ceea ce vă asigură posibilitatea de comunicare dar şi o sursă de lumină utilizând lanterna telefonului. Aveţi astfel încă o sursă de lumină alături de lanterna cu dinam, minilanterna din kit-ul SOS şi lanterna dublă led cu baterii.

16) Set baterii AAA 1,5 v. Aceste baterii asigură funcţionare elementelor care au nevoie de astfel de baterii. Vă recomandăm ca la interval de 3 ani să schimbaţi aceste baterii din trusă cu altele noi.

17) Dispozitiv de urinare pentru femei (urinare din picioare in conditii de toalete aglomerate). Este un dispozitiv special, din silicon, pe care îl veţi găsi necesar mai ales dacă veţi fi relocată într-o tabără de refugiaţi. În situaţia unui cutremur de amplitudine mii de persoane sunt evacuate din clădiri în zone special amenajate cu corturi de refugiaţi. Situaţie în care pentru orice femeie acest dispozitiv este util pentru a se feri de contatul cu toaletele publice.

Kit cutremur: recomandări

Kitul de cutremur VIP este proiectat pentru 2-3 persoane. Respecta toate conditiile impuse de institutiile specializate din Statele Unite care ofera recomandari in situatii de cutremur. Kitul de cutremur VIP depaseste orice necesar de elemente pentru supravietuire. Scopul acestei truse este să vă asigure elementele necesare în situaţia în care sunteţi izolaţi, nu aveţi surse de curent, sunteţi mutaţi în tabere de sinistraţi/refugiaţi, să aveţi acces la informaţii (radio şi telefon), sunteţi nevoiţi să supravieţuiţi în condiţii speciale în urma unui cutremur sau situaţii speciale.

IMPORTANT: kitul de supravietuire la cutremur de tip maximnal nu include: alimentele si apa necesare supravietuirii la cutremur (conserve, biscuiţi, pesmeţi etc). Pentru 3-4 zile se recomanda o rezerva de 12 L apa pentru trei persoane. Ţineţi rezerva de apă lângă trusa de cutremur. Cititi ghidul de cutremur din trusă. Împrospătaţi periodic rezerva de apă.

Trusa de cutremur nu include medicamente. Medicamentele sunt perisabile în timp şi nu pot fi puse la dispoziţie fără avizul medicilor. Trusa medicală include doar elemente de prim ajutor medical pentru tratarea rănilor sau contuziilor. Dacă ştiţi că suferiţi de anumite boli care impun tratamente speciale medicamentoase vă recomandăm să puneţi în trusa medicală şi astfel de medicamente. Bineînţeles că aceste medicamente trebuie „împrospătate” periodic. Trusa medicală este integrată într-un portofel rezistent la umiditate. De asemenea, geanta specială în care sunt depozitate elementele trusei de cutremur este waterproof. Astfe medicamentele vor fi ţinute în bune condiţii: la întuneric şi ferite de umezeală.

Geanta specială trusă cutremur

Geanta specială (waterproof) care conţine kitul poate fi completată cu alte elemente importante din punctul de vedere al fiecărei persoane. De exemplu: medicamentele esenţiale nu sunt inculse dar pot fi completate în trusa de supravieţuire la cutremur. Medicamentele necesare pentru orice persoană din familie: la fel pot fi puse în kitul de cutremur. Actele importante în copie le puteţi pune în această geantă care rezistă la umezeală. Ce mai puteţi pune în această geantă absolut specială care rezistă la umezeală: dubluri de chei, acte importante (copie după testament), copii după documente cu informaţii importante.

________________________________

*Sunt două tipuri de Kit SOS. Unul este dotat cu amnar celalalt are în loc de amnar un tirbuşon pliabil. Funcţie de modelul pe care îl avem la dispoziţie veţi primi unul dintre cele două tipuri de kit SOS.

Kit cutremur maximal
 • Trusa maximala cutremur
5

Kit cutremur maximal

Kit cutremur maximal ce include elementele necesare supravietuirii in caz de cutremur. Trusa de supravietuire la cutremur ce include: geanta dedicata, lanterna dinam, incarcator cu dinam, briceag multifunctional, kit SOS, aparat de radio, kit medical etc.

Lipsă
2 Comments
 1. Reply
  Bogdan Sonohat octombrie 28, 2018 at 6:43 am

  Bună ziua!
  Cînd va reveni pe stoc acest produs?
  Mulțumesc!

  • Reply
   TrusaCutremur octombrie 28, 2018 at 9:06 pm

   Din pacate nu putem face fata cererilor numeroase. Va multumim pentru interes. Va rugam sa solicitati o precomanda utilizand formularul de contact aici: http://kit-cutremur.ro/contact-trusa-cutremur/
   Multe cereri au fost inaintate si solutionate. Este greu s afacem fata in scurt timp la numeroasele solicitari dupa exercitiul Seism 2018 si mai ales dupa cutremurul din 27 octombrie 2018.

Leave a reply

Facebook

Aici>> Formular comanda trusa