Ultima

Trusa de supravieţuire compactă

Trusa de supravieţuire compactă 12 în 1 pentru situații speciale inclusiv cutremur. Este un kit de supravieţuire la cutremur compact, uşor de transportat, cu toate dotările necesare pentru situații speciale. Trusa de supravieţuire compactă are preţul de 392 lei (pretul include transportul prin curier). Pentru comenzi utilizați formularul de contact-comandă AICI: specificați tipul de trusă de supravieţuire dorit, adresa completă (inclusiv cod poştal), număr de telefon.

Important! Funcţie de stocuri conţinutul trusei poate varia uşor dar va include un număr egal de itemuri.

Fiind compactă, această trusă oferă avantajul de a avea elementele speciale ale unui kit de supraviețuire la îndemână. Puteţi transporta cu uşurinţă această trusă în călătorii, în maşină sau în excursii, în rucsac. Este o trusă utilă nu doar în situaţia unui cutremur ci şi în alte situaţii speciale sau de urgenţă, chiar în călătorii pe munte sau în locuri departe de lumea civilizată.

Trusa compactă de supravieţuire la cutremur poate fi inclusă în orice bagaj şi transportată cu uşurinţă. Important: clipul video este orientativ şi nu reprezintă conţinutul final al trusei compacte de supravieţuire. Sunt itemuri care pof di modificate cu altele funcţie de sotcuri.

Veţi constata că elementele incluse în acest kit sunt absolut speciale şi îşi justifică utilitatea într-o trusă de supravieţuire. De la mic la mare fiecare element îşi are utilitatea sa în situaţia în care veţi fi nevoit(ă) să supravieţuiţi în condiţii speciale.

Trusa cutremur Kit supravietuire

Trusa de supravieţuire compactă

Această trusă este formată din 12 componente a căror utilitate o vom explica element cu element. Toate componentele acestei truse sunt prezentate în detaliu în acest articol. Fiecare dintre cele 12 elemente a fost integrat special în acest kit de cutremur pentru a susţine supravieţuirea în situaţii speciale. Important: componența truselor de cutremur compacte poate varia ușor dar elementele esențiale rămân aceleași.

Kitul de supravieţuire este compus din:

 • Brăţară tactică multifuncţională de supraviețuire 5 în 1.
 • Pix tactic pentru situaţii de urgenţă.
 • Pătură termică pentru situaţii de urgenţă.
 • Lanternă tactică cu 3 funcţii (Inclusiv semnalizare).
 • Busolă multifuncţională.
 • Mini-lanternă cu led cu durată mare de funcţionare.
 • Briceag tactic militar.
 • Card briceag multifuncţional.
 • Fluier din metal.
 • Fir din oţel (fierăstrău).
 • Clip pentru prinderea sticlei de apă*.
 • Cutie compactă rezistentă la apă şi la şocuri, cu fir de prindere de curea.

Componente trusa de supraviețuire la cutremur compactă

Trusă compactă cutremur cutie

Cutie trusă supraviețuire compactă

Trusa este depozitată într-o cutie compactă, rezistentă la şocuri şi la apă. Cutia este căptușită pe dinăuntru cu un burete anti-şoc impermeabil. În acestă cutie, pe lângă elementele trusei, vă puteţi pune fişa de urgenţă cu datele personale sau medicamentele care trebuie să fie ferite de umezeală. Cutia are două bride de care poate fi agăţată sau prinsă cu sfoară.

Brăţară multifuncţională trusă supravieţuireBrăţară multifuncţională de supravieţuire

Această brăţară multifuncţională de supravieţuire are 5 funcţii. Pe brăţară există: mini-busolă, fluier, capăt cu zimţi. Brăţara de supravieţuire este realizată dintr-o coardă elastică de paraşută care poate susţine o greutate de până la 250 kg. Brăţara poate fi utilizată şi ca garou fiind rezistentă şi elastică.

Pix tactic special

Trusă cutremur pix tacticPixul tactic pentru situaţii de urgenţă are de asemenea mai multe funcţii. În primul rând poate fi utilizat ca un pix clasic. La capătul opus acest pix are un vârf diamantat. Cu ajutorul acestui vârf se pot sparge geamuri, gheață, parbrizuri de maşină.

Acest pix tactic este foarte rezistent fiind realizat din tungsten. Pixul poate fi utilizat şi pentru auto-apărare.

Pătură termică de urgenţă

Pătură termică trusa suprevieţuire cutremurPătură termică de urgenţă este pliată şi o primiţi alături de trusa compactă de supravieţuire. Această pătură are mai multe proprietăţi şi este utilă în orice situaţie de urgenţă.

Pătura termică reţine 90% din căldura corpului. Această pătură protejează şi împotriva insectelor. Pătura este rezistentă la apă şi umezeală. Cu ajutorul acestei pături puteţi construi un mini-adăpost pentru o persoană (tip acoperiş de cort).

Lanternă tactică cu trei funcţii

kit supravieţuire lanternă tacticăLanterna tactică este necesară în trusa de suprevieţuire la cutremur. Este o lanternă specială. Are trei funcţii: trei tipuri de lumini inlcusiv o poziţie de semnalizare de urgență. Lanterna poate fi purtată cu uşurinţă separat având şi o agăţătoare, o gaică pentru curea.

De asemenea, concentrarea punctului şi distanţa de bătaie a fascicolului pot fi reglate. Lanterna nu vine echipată cu baterie. Are nevoie de o singură baterie de tip AA.

Busolă multifuncţională

Este o busolă dedicată supravieţuirii. Busola este elegantă şi are un capac pentru protecţie. Cadranul este unul special putând fi vizibil atât pe lumină puternică a soarelui cât şi fără lumină.

Busola are un dispozitiv tip inel cu ajutorul căruia o puteţi prinde. Busola trebuie ţinută dreaptă, orizontal, iar săgeata indică în permanenţă Nordul.

Mini-lanternă cu led

Este o mini-lanternă cu led cu durată mare de funcţionare. Mini lanterna este de dimensiuni mici dar este foarte utilă. Lanterna este gata echipată cu baterie. Consumul redus ajută la menţinerea bateriei pentru o perioadă lungă de timp.

Briceag tactic militar

Trusă suprevieţuire briceag tacticTrusa de supravieţuire la cutremur include şi un briceag din oţel. Este un briceag tactic folosit de militari. Briceagul are lama ascuţită şi poate fi utilizat şi la desfăcutul sticlelor. Briceagul are un dispozitiv pentru a putea fi agăţat de curea.

Briceagul din trusa de supraviețuire are şi un dispozitiv cu arc de tip carabină extrem de util pentru prinderea cu uşurină de o gaică.

Card Multifuncţional Trusă Cutremur

Card briceag multifuncţional

Cardul briceag multifuncțional din trusa de cutremur este deja cunoscut pentru utilitatea sa. Are nu mai puţin de 11 funcţiuni. Este de fapt un card multifuncţional de supravieţuire pe care îl găsiţi în toate trusele kit-cutremur.ro

O legenda urbană susţine ca acest card de supraviețuire a fost inventat atunci când un soldat din Armata Elveției s-a întâlnit cu un bancher elvețian. Nu știm cat de adevărata este aceasta legenda însă putem spune ca acest card multifuncțional a găsit armonia dintre un cuțit de armata si un card ajungându-se la un instrument multifuncțional.

Cardul multifuncțional de supraviețuire s-a impus în ultimii ani în kiturile de cutremur şi în trusele de supravieţuire. Cardul multifuncțional este o unealta extrem de utilă ce include mai multe opțiuni de utilizare.

Deşi are o dimensiune mică este uşor de păstrat. Cardul multifuncțional poate fi utilizat in mai multe moduri in sprijinul supraviețuirii. Iată câteva dintre funcțiunile acestui card:

 • deschiderea sticlelor cu capac din metal;
 • deschiderea de conserve;
 • lama de cuțit;
 • lama de fierăstrău;
 • șurubelnița;
 • cheie pentru piulițe si șuruburi in șase dimensiuni, împărțita in doua zone;
 • cheie pentru piulițe fluture;
 • gaură de prindere;
 • ruleta (5cm);
 • indicator de tip busola.
 • Materialul din care este realizat cardul multifuncțional: otel inoxidabil.
 • Dimensiuni: 69 x 45 x 2 mm.

Fluier dublu din metal

Fluier dublu kit cutremur

Toate trusele de supraviețuire la cutremur trebuie să conţină un fluier. De ce? În situaţii speciale sau de criză va fi nevoie să vă semnalaţi poziţia. Dacă sunteţi prins(ă) între dărâmături, dacă v-aţi rătăcit noaptea sau în pădure vă puteţi semnala astfel prezenţa.

Fluierul mai poate fi folosit pentru a comunica la distanţă sau dintr-un loc izolat prin alfabetul Morse.

Fluierul va ajuta pentru a fi localizat(ă) de echipele de salvare. Este un sunet strident ce poate fi obținut cu un efort minim. Un sunet ce nu este condiționat decât de a sufla in fluier. Fără baterii, fără alte sisteme de localizare care pot da uneori erori.

Tot cu ajutorul fluierului puteți transmite mesaje in alfabet morse. Astfel, fluierând scurt sau lung (punct, linie) puteți comunica cu cei din exterior prin alfabetul Morse.

Fluierul din trusa compactă de supravieţuire este dublu. Altfel spus sunt două fluiere într-unul singur. Astfel puteţi obţine un semnal mult mai puternic. Fluierul este din metal deci este foarte rezistent.

Fir fierăstrău

Este un fir special din oţel care poate fi utilizat pe post de fierăstrău. Cu ajutorul acesti fir care are la capete două inele puteţi tăia lemne sau plastic.

Puteţi de asemenea folosi acest fir pentru a improviza un fierăstrău cu ajutorul unul lemn. Firul de oţel este foarte rezistent, elastic, acţionează ca o lamă dinţată de fierăstrău.

În situaţii de urgenţă acest fir este extrem de util. Poate fi utilizat şi pentru a târî prin spaţii înguste anumite materiale sau chiar pentru a vă agăţa cutia trusei compacte de supravieţuire.

Clip pentru prinderea sticlei de apă*

Clipul pentru prinderea sticlei de apă sau banda universală cu cleme speciale. Sunt două tipuri de dotări pentru trusa compactă. Aşadar veţi primi în trusă ori clipul pentru prinderea sticlei de curea sau o bandă specială, multifuncţională.

Clipul pentru prinderea sticlei vă ajută să purtaţi cu uşurinţă, în deplasare, o stică de apă de 0,5L. Se prinde uşor de centură şi la fel de uşor de gâtul sticlei. Acest clip poate avea şi alte funcţii. Poate fi utilizat şi pentru a agăţa de curea lucruri pe care doriţi să le aveţi la îndemână.

Versiunea doi a trusei include o bandă specială de prindere cu cleme speciale. Acestă bandă poate fi utilizată de asemenea pentru a vă agăţa de curea lucruri. Banda specială poate fi de asemenea utilizată pe post de garou în situaţii speciale.

Documente necesare în trusa de cutremur

Alături de trusa compactă de surpavieţuire vă recomandăm să aveţi şi trei documente importante. Aceste documente le puteţi descărca de pe site-ul nostru. Este vorba de:

Reguli de comportament la cutremur

Este un document pe care îl puteţi consulta sau descărca AICI. Este bine să îl citiţi chiar dacă nu achiziţionaţi un kit de cutremur. Sunt informaţii utile pe care este bine să le aveţi la îndemână în situaţii de urgenţă sau în caz de cutremur. Aceste reguli de comportament în caz de cutremur au fost alcătuite de IGSU.

Fişa supravieţuitorului

Este un al doilea document pe care îl puteţi consulta la noi pe site AICI. Este o fişă pe care vă sfătuim să o descărcaţi şi să o includeţi în trusa compactă de supravieţuire. Sunt informaţii esențiale în situaţia în care cineva vă găseşte într-o stare psihică precară sau chiar în stare de inconşienţă.

Kit cutremur: alfabetul Morse

Este al treilea document pe care vi-l recomandăm. Puteţi consulta sau descărca AICI o versiune a alfabetului Morse pregătită de „Cercetaşii României”. În situaţii excepţionale când aveţi nevoie de o modalitate de comunicare acest alfabet este extrem de util. Fie ca veţi utiliza lanterna sau flueirul pentru a comunica din zone izolate acest alfabet este extrem de util în trusa de supravieţuire la cutremur.

—————————————————
*Clip pentru sticlă de apă sau bandă multifuncţională cu cleme speciale.

Trusa compactă supravieţuire
 • Trusă compactă cutremur
5

Trusă compactă supravieţuire

Trusa de supravieţuire compactă 12 în 1 pentru situații speciale inclusiv cutremur. Este un kit de supravieţuire la cutremur compact, uşor de transportat, cu toate dotările necesare pentru situații speciale.
Fiind compactă, această trusă oferă avantajul de a avea elementele speciale ale unui kit de supraviețuire la îndemână. Puteţi transporta cu uşurinţă această trusă în călătorii, în maşină sau în excursii, în rucsac. Este o trusă utilă nu doar în situaţia unui cutremur ci şi în alte situaţii speciale sau de urgenţă, chiar în călătorii pe munte sau în locuri departe de lumea civilizată. Trusa compactă de supravieţuire la cutremur poate fi inclusă în orice bagaj şi transportată cu uşurinţă.

Ultima
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Facebook

Aici>> Formular comanda trusa