Trusa supravietuire: incarcator telefon cu baterii normale

Trusa de urgenta pentru cutremur trebuie sa includa si un incarcator pentru telefon. Kitul de cutremur este incomplet fara un incarcator pentru telefon mobil. Una dintre cele mai bune variante de incarcator de telefon mobil (Power Bank) este cea cu baterii obisnuite. Exista trei variante de incarcatoare pentru telefon: cu acumulator (necesita reincarcare), cu dinam si cu baterii normale. Pentru trusa de supravietuire la cutremur este bine sa aveti cel putin un incarcator dintre cele trei modele amintite.

In acest articol de pe kit-cutremur.ro va prezentam incarcatorul de telefon cu baterii normale. Un power bank cu ajutorul caruia va puteti incarca acumulatorul telefonului atunci cand nu aveti acces la o retea de curent. Este un incarcator pentru telefoanele care se pot reincarca prin conectarea la o mufa USB. In acest moment majoritatea telefoanelor mobile se incarca prin conectare lor la o mufa USB sau la un alimentator cu port de USB.

Incarcator telefon cutremurIn situatii de urgenta este esential sa aveti posibilitatea de a va reincarca telefonul. In acelasi timp trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi esentiale. Telefonul mobil trebuie sa aiba dezactivate functiile care nu sunt importante pentru a reduce consumul de energie. In situatia unui cutremur trebuie sa va pastrati cat mai mult din energia acumulatorului telefonului. Dezactivati functia de date si de Wi-Fi atunci cand nu le utilizati. Dezactivati functia de rotire a telefonului.

Dezactivati orice conectare a telefonului la internet sau la alte retele care nu sunt necesare. Astfel beti pastra cat mai mult din capacitatea acaumulatorului care se va descarca mai greu in timp.

Incarcatorul de telefon cu baterii normale

Power Bank cu baterii AAUn power bank cu baterii normale este un element important in situatii de criza. Spre deosebire de un incarcator suplimentar normal acesta nu necesita reincarcarea la curent. Orice trusa de supravietuire la cutremur contine baterii de rezerva. Aceste baterii din kitul de cutremur le puteti folosi pentru a va incarca telefonul cu ajutorul acestui power bank. Dupa ce bateriile se consuma in mare parte pentru incarcarea telefonului cu acest power bank le puteti utiliza pentru o lanterna cu consum redus cu led-uri.

Practic, pentru a va incarca telefonul cu acest dispozitiv aveti nevoie de baterii si nu de o sursa de curent. Incarcatorul de telefon din imagine utilzieaza baterii de tipul AA (R6). In momentul cand acestea sunt epuizate pentru incarcarea telefonului, incarcatorul poate fi utilizat ca mini-lanterna. Desi consumate pentru un consum mare necesar la incarcarea telefonului, bateriile mai pastreaza curent pentru a alimenta led-ul cu consum redus.

Bateriile consumate in incarcatorul de telefon cu baterii normale nu trebuie aruncate. Langa o sursa de caldura acestea se revigoreaza si pot fi utilizate la lanternele cu consum redus cum sunt lanternele cu led.

Trebuie sa luati in considerare ca, dupa un cutremur, este foarte posibil sa se opreasca alimentarea cu energie electrica pentru o perioada mai mare de timp. In aceasta situatie un incarcator cu acumulator va poate incarca telefonul o singura data. Dupa ce se epuizeaza curentul din acumulatorul incarcatorului acesta nu poate fi reincarcat fara retea electrica. In aceasta situatie bateriile pe care le aveti la dispozitie in trusa de supravietuire la cutremur va ajuta la reincarcarea telefonului. Este insa necesar sa aveti un power bank care utilizeaza baterii normale.

Incarcatorul de telefon cu baterii normale se poate „reaproviziona” permanent cu bateriile pe care le aveti in kitul de cutremur. Se consuma bateriile utilizate in incarcatorul de telefon, le inlocuiti cu altele.

Trusa supravietuire cutremur

Orice trusa de supravietuire la cutremur trebuie sa includa un dispozitiv de incarcare a telefonului. Telefonul mobil este un dispozitiv important pentru a comunica cu echipele de salvare, cu autoritatile, cu persoanele apropiate. Important: imediat dupa cutremur retelele de telefonie vor fi nefunctionale sau extrem de incarcate. Nu incercati sa apelati inutil si la nesfarsit: veti consuma resursele telefonului. Asteptati sa treaca o perioada de 5-10 minute daca urgenta nu este extrem de mare. Utilizati in aceasta perioada resursele din kitul de cutremur.

Incarcator de urgenta
  • Incarcator de urgenta
5

Incarcator trusa cutremur

Incarcator de urgenta pentru telefon din trusa de cutremur. Incarcator pentru telefon cu baterii normale AA. Power Bank de urgenta in kitul de cutremur.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Facebook

Aici>> Formular comanda trusa