Trusa de cutremur: aparatul de radio si telefonul

Trusa de cutremur asigura si comunicarea cu exteriorul. Kitul de cutremur include mijloace de comunicare. Trusa de cutremur cu o minima configurare include elemente de comunicare. Sa se asigure atat comunicarea cu exteriorul cat si primirea de informatii. Trusa de cutremur trebuie sa contina atat un telefon mobil cat si un radioreceptor.

Telefonul mobil il aveti si va fi sustinut in kitul de cutremur de o baterie suplimentara. Telefonul mobil este permanent alaturi de persoana implicata. Din acest motiv kitul de cutremur trebuie sa contina un singur lucru: un dispozitiv de incarcare (baterie suplimentara). Acumulatorul telefonului mobil se va consuma si, din acest motiv, trusa de cutremur trebuie sa includa si un incarcator. Si, cel mai bun in astfel de situatii, este incarcatorul de telefon care utilizeaza baterii normale care pot transfera energie catre telefonul mobil. Baterii ce pot fi inlocuite in acest tip special de incarcatot cu mufa USB pentru telefon (power bank).

Incarcare telefon mobil

Trusa de cutremur trebuie sa contina, pentru a asigura functionarea telefonului, un dispozitiv de incarcare care sa fie la indemana, sa nu necesite reincarcare, sa foloseasca bateriile din kitul de cutremur.

Cu ajutorul telefonului ce poate fi reincarcat cu un dispozitiv aflat in trusa de cutremur se asigura comunicarea cu exteriorul. Trusa de supravietuire la cutremur trebuie sa contina aceste doua elemente de baza: incarcator de telefon (power bank) si aparat de radio.

La fel de important este ca, in situatia de criza, telefonul mobil sa fie utilizat doar pentru a comunica. Nu incercati sa gasiti retele de internet, nu consumati energia limitata de care dispuneti pentru alte activitati si actiuni decat cea de a comunica cu exteriorul.

Aparat radio Cutremur Kit

Aparatul de radio din kitul de cutremur

Trusa de cutremur trebuie sa contina un aparat de radio. Un radioreceptor simplu care sa faca parte din kitul de cutremur. Aparatul de radio trebuie sa fie simplu, cat mai „analogic”, sa nu aiba multe butoane. Radioul din trusa de cutremur nu trebuie sa aiba digital sau cautare digitala a frecventelor. Orice consum suplimentar de energie dauneaza in conditii de criza, de cutremur. Un aparat de radio modern cu cat mai multe optiuni de programare va consuma resurse de energie.

Aparatul de radio din kitul de cutremur trebuie sa fie simplu, sa aiba o cautare a programelor cu scala, sa aiba neaparat posibilitatea de receptie AM. In situatii de criza doar Radio Romania va difuza informatii pe radio si doar postul public de radio va mai emite. Singurul post de radio care va emite in orice situatie este Radio Romania Actualitati si singura frecventa ce poate fi receptionata oriunde in tara este AM. Trebuie sa aveti in trusa de cutremur un radio, un radioreceptor care sa functioneze nu doar in FM ci si in AM. Aparatele de radio dedicate pentru FM nu vor fi utile.

Receptia radio la cutremur

In situatii de criza, mai ales la cutremur, aveti nevoie de un aparat de radio care sa nu consume multa energie si mai ales sa poata receptiona frecventele AM (Unde Medii si Unde Lungi), sa puteti primi informatii de la programele ce pot fi receptionate oriunde pe teritoriul national.

Receptia programe lor de radio nu va mai fi posibila cu telefonul mobil, cu tablete, prin internet sau doar cu receptoare in FM. Singurele informatii pe care le puteti primi, prin radio, sunt cele pe Unde Medii sau Unde Lungi (AM) difuzate de programul national de radio. Indiferent de puterea cutremurului, postul national de radio va emite. Si va fi singurul pe care il veti putea receptiona.

Kit cutremur: aparatul de radio
  • Aparatul de radio la cutremur
5

Radioul din trusa de cutremur

Trusa de cutremur trebuie sa contina si un aparat de radio. Pentru mentinerea comunicarii kitul de cutremur trebuie sa contina si o baterie de reincarcare a telefonului mobil – power bank. De preferat acumulatorul suplimentar sa foloseasca baterii obsinuite pentru a putea fi regenerat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Facebook

Aici>> Formular comanda trusa