Fluierul din trusa de supravietuire cu mesaj

Fluierul de supravietuire cu mesaj este un fluier special. Trusa de supravietuire pentru cutremur trebuie sa contina cel putin un fluier iar fluierul cu mesaj este una dintre optiuni. Fluierul cu mesaj are un recipient din metal protejat la umezeala in interiorul caruia se introduce un biletel. Compartimentul pentru mesaj este complet protejat la apa, in interiorul fluierului, izolat cu o garnitura speciala. In acel compartiment se introduce un biletel cu datele posesorului.

Fluierul din trusa de supravietuire pentru cutremur este un element special pentru acest kit. Iar fluierul de supravietuire cu mesaj (biletel) este copiat dupa modelul utilizat de armata elvetiana. Un fluier similar este inclus in toate trusele de prim ajutor pentru schiorii din Alpii elvetieni fiind proiectat initial pentru a fi la indemana schiorilor car sunt ingropati de avalanse.

Fluierul din trusa de supravietuire

Fluierul din trusa de supravietuire la cutremur are importanta foarte mare in compunerea acestui kit. Intr-o situatie de criza, atunci cand esti izolat intr-o zona din care nu poti iesi sau, mai rau, daca te afli sub daramaturi, fluierul te ajuta sa iti indici pozitia. Daca strigi pentru a-ti semnala pozitia pentru fi gasit este foarte sigur ca in scurt timp iti vei pierde vocea iar efortul iti va epuiza din puterile de care ai nevoie in astfel de situatii.

Fluierul te mai poate ajuta sa comunici cu exteriorul daca ai la dispozitie alfabetul Morse. Poti comunica cuvinte si mesaje cu ajutorul fluierului folosind codul Morse. Alfabetul Morse este un cod international cu ajutorul caruia poti transmite mesaje cu ajutorul semnalelor sonore sau luminoase.

Un mesaj transmis dintr-o zona izolata pentru echipele de salvare poate fi esential pentru salvarea ta in situatia in care esti izolat si nu poti parasei un spatiu. La fel, simpla alertare cu ajutorul fluierului poate semnala locul in care te afli. Cu ajutorul busolei poti transmite de exemplu foarte clar pozitia in care te afli transmitand acest lucru in codul morse utilizand fluierul.

Fluiere kit-cutremur.ro

Trusele de supravietuire la cutremur promovate de kit-cutremur.ro contin cel putin un fluier. Sunt fie fluiere de supravietuire cu compartiment pentru mesaj fie fluiere cu 3 elemente importante: fluier, termometru, busola.

Mesajul din fluierul de supravietuire

trusa supravietuire cutremur fluierDupa ce cumparati o trusa de supravietuire ce are in compunere un fluier cu compartiment pentru mesaj (vedeti foto fluier cu compartiment pentru biletel cu mesaj) este necesar sa introduceti acolo un biletel cu urmatoarele informatii:

  • nume si prenume;
  • grupa sangvina si RH;
  • CNP;
  • persoane apropiate (familie, prieteni) cu numere lor de telefon;
  • eventuale boli de care suferiti;

Important: scrieti mesajul cu un pix si foarte clar. Scrieti pe biletelul de salvare doar cu pix de culoare albastra sau neagra. Nu scrieti mesajul de salvare cu stilou sau cu creion. Mesajul il rulati si il introduceti in compartimentul special din interiorul fluierului de salvare. Nu indepartati garnitura din cauciuc: este importanta pentru a proteja compartimentul special la umezeala.

Chiar daca sunteti epuizati si ultimele eforturi le folositi pentru a sufla in fluierul din trusa de cutremur echipa de slavare care o sa va gaseasca va avea acces la aceste informatii continute in interiorul fluierului.

Fluier trusa supravietuire
  • Fluierul din trusa supravietuire
5

Fluierul din Kitul de cutremur

Fluierul din trusa de supravietuire la cutremur. Kitul de cutremur importanta fluierului din trusa. Cum folosim fluierul din trusa de supravietuire. Compunere trusa de supravietuire la cutremur: fluierul cu mesaj.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Facebook

Aici>> Formular comanda trusa